20 juni 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Detailed Image of Cells Mitosis with Depth of Field.

Het leven tijdens de pandemie

Wereldwijd worden er allerlei dingen gedaan om het corona-virus tegen te gaan. Zo zien sites als mondkapjes.nl hun omzet groeien doordat in steeds meer landen het dragen van mondkapjes verplicht wordt gesteld en ook producenten van desinfectiemiddel zitten momenteel goed door de stijgende verkoop hiervan. Daarnaast is het belangrijk om je bij klachten direct te laten testen. Dit kan op verschillende manieren.

Neusswab-test 

Zo is er ten eerste de test via de neus en/of keel. Wanneer je je laat testen bij de GGD, wordt dit gedaan via zowel de neus als via de keel. Deze test laat zien of je op dat moment corona hebt. Testen via de GGD is kosteloos en kan bij een van de verschillende testlocaties in Nederland. Het nadeel aan het testen via de GGD is dat de uitslag soms lang op zich laat wachten. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor een sneltest. Je kunt een sneltest laten doen bij verschillende organisaties, zoals www.Coronatestnederland.nl. Een sneltest gaat, anders dan bij de GGD, alleen via de neus. Een sneltest kan gedaan worden bij een van de testlocaties in Nederland. Daarnaast kan een sneltest, bij een minimale afname van 25 stuks, ook op locatie gedaan worden. Ook bij de sneltest kun je uitsluitend zien of je op dat moment drager bent van het corona-virus.

Bloedtest 

Daarnaast is het ook mogelijk om een bloedtest te doen via coronatestnederland.nl. Bij deze test kan worden aangetoond of iemand antistoffen in zijn lichaam heeft. Er wordt getest op verschillende antistoffen. Wanneer de antistof IgG wordt aangeduid, wil dit zeggen dat iemand het corona-virus heeft gehad. Wanneer de antistof IgM zichtbaar is in het bloed, kan het zijn dat iemand op het moment van testen besmet was met het coronavirus. Zowel de bloedtest als de neusswab-test via coronatestnederland.nl zijn goedgekeurd door de overheid en voldoen aan de criteria die vereist zijn vanuit de Europese Unie.