28 februari 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Wat is blauwe kwarts en wat zijn de voordelen voor de geestelijke gezondheid?

Er zijn veel soorten edelstenen die voordelen hebben, vooral voor de geestelijke gezondheid. Blauwe kwarts is een van die edelstenen. Het is een variant van het mineraal kwarts, wat betekent dat het bestaat uit silicium en zuurstof. In tegenstelling tot gewoon kwarts, dat kleurloos is, bevat blauw kwarts echter sporen van aluminium en ijzeroxide, waardoor het zijn kenmerkende kleur krijgt. Hieronder vindt je uitleg over wat blauwe kwarts is en wat de voordelen zijn voor jouw gezondheid.

De geschiedenis van blauwe kwarts

Blauwe kwarts wordt al duizenden jaren zowel in sieraden als in bouwmaterialen gebruikt. De geschiedenis gaat terug tot de prehistorie, toen de Azteken en de Maya’s het gebruikten als edelsteen in hun ceremoniële sieraden. In heel Europa en Azië wordt blauwe kwarts nog steeds hoog gewaardeerd. Het werd in de 16e eeuw in Duitsland gedolven en werd vaak omgezet in cabochon geslepen stenen voor gebruik in ringen en andere sieraden. Tegenwoordig beschouwen veel mensen de edelsteen als behoorlijk waardevol, hoewel lang niet zo waardevol als diamanten of andere kostbare edelstenen. Daarom kun je deze steen bijna altijd vinden in lokale en online edelsteenwinkels zoals https://www.rubenrobijn.nl/.

De voordelen van blauwe kwarts voor de geestelijke gezondheid

Blauwe kwarts staat al jaren bekend om zijn kalmerende eigenschappen, maar recente studies hebben licht geworpen op hoe deze edelsteen kan worden gebruikt om stress te verlichten. De edelsteen wordt vaak gebruikt in sieraden of als decoratieve steen, maar kan ook worden vermalen en gemengd met andere ingrediënten om een ​​rustgevend drankje te maken. Het mengen van gemalen blauwe kwarts met honing en citroen is een effectieve manier gebleken om spierspanning te verlichten en een gevoel van welzijn te veroorzaken bij mensen die last hebben van angst. Blauwe kwarts wordt in sommige culturen ook gebruikt in kruidengeneesmiddelen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de effecten van blauwe kwarts op de geestelijke gezondheid, maar de eerste onderzoeken zijn veelbelovend. Het lijkt erop dat dit juweeltje een nieuwe en goedkopere manier kan bieden om angststoornissen te behandelen in vergelijking met veel van de huidige behandelingen, waaronder medicatie.

Waar vind je blauwe kwarts?

Als je je afvraagt ​​waar je blauwe kwarts kan krijgen, is de plaatselijke juwelier een van de beste plaatsen om blauwe kwarts te vinden. Als je op zoek bent naar een grote aankoop, zoals een verlovingsring, dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn op elk moment tal van opties beschikbaar en het is veel gemakkelijker om verschillende stijlen te proberen dan wanneer je de steen online zou kopen. Natuurlijk is een online juwelier de beste optie als je geen tijd hebt om op zoek te gaan naar een fatsoenlijke lokale juwelier. Zo’n online juwelier zal je vast en zeker helpen met het uitleggen van alles wat je moet weten over blauwe kwarts. Dus bel ze nu en ontvang meteen de blauwe kwarts die je wilt!