18 juli 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Een betere houding door Chiropractie Emmeloord

Klachten aan je zenuwen, spieren en/of gewrichten is nooit fijn. Het kan spierpijn zijn maar de klachten kunnen ook langer aanhouden en dan weet je dit is geen spierpijn. Voor deze pijn is ook geen medicijn die de pijn weg neemt. Om pijn aan spieren en/of gewrichten aan te pakken kan je naar chiropractie Emmeloord. Je volgt diverse behandelingen die ervoor zorgen dat je wervelkolom weer recht gaat staan. Vaak komt de pijn namelijk hier vandaan. Door je wervelkolom lopen je zenuwen en deze kunnen knel te komen zitten. Deze knelling zorgt voor vervelende pijn.

Wat is het verschil tussen chiropractie en fysiotherapie?

Veel mensen kennen chiropractie eigenlijk niet en kennen alleen een fysiotherapeut. Beide werken ze met hun handen en gebruiken zo verschillende behandeltechnieken. Een chiropractor richt zich vooral op wervels, de wervelkolom en het zenuwstelsel. Een fysiotherapeut richt zich vooral op spieren en het gehele spierstelsel. Het kan wel zo zijn dat er een link tussen beide klachten zit. Zoals ik al eerder zij lopen door de wervelkolom zenuwen die bekneld kunnen raken. Als deze zenuwen of enkele zenuwen knel zitten dan kan dit (spier)pijn veroorzaken.

Bovendien is een chiropractor ook opgeleid om röntgenfoto’s en scans te beoordelen. Dit is soms nodig voor de analyse die gemaakt wordt van je houding om zo het beste behandelplan voor jouw lichaam te maken. Dit betekent dat een chiropractor diagnoses mag stellen en een fysiotherapeut niet.

Chiropractie, wat is dat precies?

Nu je het verschil weet is het ook handig om te weten wat chiropractie dan precies is. Het is een geneeswijze waarbij communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom worden verholpen door middel van het rechtzetten van de wervelkolom. Het is hier vooral belangrijk dat de ruggengraat in een goede houding staat, zodat alle zenuwen hier zonder verstoring door heen kunnen en niet in de knel raken en er dus geen pijn wordt veroorzaakt.

Kijk voor meer informatie op Chiropractie Centraal.