18 juli 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

begrafenis Breda

Een begrafenis Breda, of een crematie?

Een dierbare is laatst overleden, en staat u op een belangrijke keuze. Een begrafenis Breda, of toch een crematie? Vaak is de keuze al gemaakt door de overledene zelf, maar dat is niet altijd het geval, bij een onverwachts overlijd is er vaak geen wil gemaakt. Daarbij komt deze keuze. Bij een begrafenis wordt het lichaam in een kist onder de grond gezet, zo blijft het lichaam intact. Bij crematie is het anders, daar wordt het lichaam verbrandt en in as veranderd.

begrafenis Breda

De wens van een overledene

Als de overledene al heeft gekozen, dan is daar een reden voor. Hoewel ik hier voor je aanneem dat de overledene al keuze heeft gemaakt, kan dit ook handig zijn voor bij mensen waar het niet is. Als crematie wordt gekozen is het vaak omdat de overledene zijn lichaam niet onder de grond wil hebben door bijv. natuur redenen of een angst. Bij een begrafenis wil de overledene zijn lichaam intact houden zodat er iets overblijft van ze na hun overlijden.

Hulp met kiezen?

Als je het echt niet weet is het vaak ongemakkelijk. Dat is normaal, er is geen schaamte in hulp vragen van iemand. Je kan hulp vragen aan je familie, vrienden, andere personen en zelfs bedrijven. Bedrijven hebben vaak iemand die gespecialiseerd zijn in het helpen in zulke gevallen. Ze kunnen je dan ook helpen met het opzetten zodat je er niet altijd mee zit. Het is belangrijk om te bedenken wat jij zelf comfortabel vindt en dat je op je eigen manier de overledene afscheid wenst.