22 mei 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Hormonen en voeding

Hormonen en voeding zijn hulpstoffen die door het lichaam worden aangemaakt en afgescheiden. Bij hormonen gaat het om interne klieren, klieren dus die zich binnen in het lichaam bevinden.
Omdat die klieren niet of nauwelijks te zien zijn is het heel goed mogelijk dat mensen zich niet een bewust zijn dat ze een bepaalde klier hebben, die bepaalde stoffen produceert.
Bij de meeste mensen werken de pancreas, bijnier, hypofyse, schildklier, bijschildklier en de eierstokken of testikels zo goed samen en regelen zij het getij van de hormonen zo efficiënt, dat de werking van de hormonen ongemerkt aan ons voorbij gaat.

Commerciële teksten over hormonen en voeding

Heel veel hormonale klieren hebben we niet, maar het zijn toch geheimzinnige organen.
Er is natuurlijk heel veel informatie beschikbaar op het internet over hormonen en voeding en met een beetje studie kun je daar heel veel kennis vergaren. Maar er is op het internet een probleem, probeer maar eens na te gaan hoeveel van die informatie eigenlijk niet tot doel heeft de lezer te informeren. Zoveel zaken worden geplaatst alleen maar om iets te verkopen, iets aan de man te brengen. Het internet staat vol met commerciële teksten.

Download NU Het Hormoon Geheim!

Wanneer u het woordje ‘hormonen en voeding’ intypt worden er cursussen aangeprezen, er worden tips gegeven die je hormonen weer in balans moeten krijgen, en natuurlijk wordt er veel geplaatst over de seks hormonen en vooral over de pilletjes met hormonen die je kunt kopen om meer spieren te kweken of om seksueel actiever te worden.

Goede, gezonde informatie

Maar echte, gezonde informatie over wat hormonen zijn, hoe ze werken en hoe ze in relatie staan tot de gezondheid, daar is moeilijk aan te komen. Zijn die tips om je hormonen weer in balans te krijgen wel zo goed? Of waren je hormonen helemaal niet uit balans?
En die pilletjes, al dan niet met mannelijke hormonen om meer spieren te krijgen? Heb je die spierkracht omdat je van baan verandert bent en nu meer fysiek bezig bent of zijn het echt de pilletjes die het hem doen?

En hoe zit het met vrouwelijke hormonen? Zijn die ook al voortdurend uit balans? Moet je als je zwanger bent supplementen innemen om je hormoon huishouden te reguleren, of moet je dat aan de natuur overlaten?

Hormonen en voeding Het Hormoon Geheim

Er is nu een bron van informatie bijgekomen. Maar anders dan bijna alle andere bronnen van informatie via het internet is het motief voor het publiceren van deze bron, dit boek, niet om u iets te verkopen.

Wat is de invloed van onze voeding op het hormonale huishouden?
De stoffen die de endocriene klieren nodig hebben om hormonen aan te maken komen natuurlijk gewoon uit onze voeding. En als we bewust eten en drinken kunnen we zelf direct invloed uitoefenen op onze hormoon balans, zonder pilletjes of poedertjes.

Download NU Het Hormoon Geheim!

Crispijn Hartzema heeft een boek geschreven dat vol staat met informatie over hormonen. In “Het Hormoon Geheim” gaat de schrijver niet alleen in op de theoretische kennis van het hormonale stelsel, maar vooral op de voeding.

En waarom is dit boek zo bijzonder?

Het Hormoon Geheim geeft u de kennis die nodig is om weer gezond te gaan leven, weer lichamelijk, maar ook geestelijk en mentaal dus, in balans te komen.
Het boek geeft de lezer bovendien een makkelijk plan dat uit slechts drie stappen bestaat. Bij het invullen van die drie stappen is geen sprake van een dieet, vasten of zelfs van over-eten om af te vallen.

Er wordt gezocht naar een gezonde balans tussen alle voedingsmiddelen. Daarbij is het niet de bedoeling af te vallen, of aan te komen, via een dieet. Een dieet werkt niet, om de eenvoudige reden dat er altijd tekorten zullen ontstaan bij een dieet. Dat wil zeggen dat het lichaam weliswaar minder zal wegen na het dieet, maar het zal ook minder gezond zijn. Het lichaam is niet in balans. Daardoor ontstaat dus een hongergevoel dat we onmiddellijk verkeerd interpreteren. We vullen het hongergevoel met te veel eten en het jojo-effect is geboren.

Lees de eerste vijf hoofdstukken van Het Hormoon Geheim gratis via de website en breng uw hormonen, uw voeding en uw leven weer in balans.