20 juni 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Hormonale disbalans

Disbalans in de hormonen

Sommige volwassenen heb wel een last van hormonale disbalans. Dit hoeft niet altijd ernstig te zijn. Wanneer iemand last heeft van de hormonale disbalans kan dit verschillende oorzaken hebben: weinig beweging, overgang of gewoon disbalans in uw eigen hormoonhuishouding. In artikel gaan wij u inlichten over hormonen en de balans van de hormonen. Wij wensen u wel leesplezier met ons artikel.

Hormonale disbalansBegin op tijd met de menopauze

Dit is een grap die wij als schrijver van ons artikel vaak maak. Het belangrijke van de overgang is dat je op tijd menopauze erkent en dat de hormonen tijdens het ouder worden in het lichaam gaan veranderen. Bij het ouder worden van de mens gaat het lichaam veranderen. Niet alleen in met de geest gaat het anders ook hormonen gaan op een andere manier functioneren dan u gewend bent of gewend was. In de overgang neemt vaak de vorming van progesteron en oestrogenen af bij de mens. Dit kan schommelingen veroorzaken in het lichaam en de geest. Als u hier last van heeft is er sprake van een disbalans in het lichaam en in de geest van mensen. Accepteer de menopauze en accepteer dat uw lichaam ouder wordt. Als uw lichaam niet ouder wordt na de geboorte betekent dat u niet ontwikkeld. Ook geen fijn vooruitzicht is onze mening.

Download NU Het Hormoon Geheim!

Mannen hebben een schuifknop en vrouwen functioneren door middel van een schakelkast.

De klachten van een hormonale disbalans komt het meest voor bij de vrouwen. Dit kan voorkomen bij vrouwen van alle leeftijden. Als vrouw regelmatig menstrueert ziet u ook een verandering optreden in de hormonen. Vrouwen krijgen dan bijvoorbeeld hoofdpijn of worden extreem emotioneel.

Mannen zijn qua hormonen een stuk makkelijker. Als een man minder testosteron aanmaakt heeft hij minder zin in seks en krijgt hij zijn penis moeilijk stijf. Deze problemen kunnen ook gepaard gaan met erectiestoornissen. Ook maakt een man minder spieren en is er spraak van spierafname en vetophoping.

De hormonen van de vrouw zijn moeilijker te verklaren dan die van de man. Vrouwen en hormonen dat is vaak een lastig onderwerp, want elke vrouw reageert anders op bepaalde hormonen. Dat is meer dan waar de man last van krijgt. Wij mannen hebben het qua hormonen eigenlijk wel makkelijk. U zult beslist niet willen ruilen met een vrouw op het gebied van hormonen. Vrouwen willen vaak ook niet ruilen met de man. Ze zien het krijgen van kinderen als wezenlijk belang om de het mensen aantal op peil te houden.

Hormonale disbalans eetbuienEetbuien

Als je hormonen uit balans zijn kan je last krijgen van eetbuien (Hormonale disbalans). Als mannen en vrouwen hier last van hebben of krijgen kunnen ze niet stoppen met eten. Vooral snoep is erg populair. Er is geen rem op het lichaam. In deze periode groei u heel erg met uw lichaamsgewicht. Dit is bij veel mensen een gevoelig onderwerp. Hormonen, emoties en eten werken met elkaar samen. Zit u niet lekker in uw vel dan is de kans om uzelf vol te eten heel groot. Teveel insuline of cortisol kan ervoor zorgen dat u en ik snakken naar wijn en zoetigheid. Te weinig serotonine en oxytocine kan lijden tot het emotie eten en het eten van geluk. Als u op zoek bent na liefde en de serotonine en oxytocine zijn uit balans dan gaat u een heleboel eten. Iemand knuffelen kan ook helpen om de hormonen aan te vullen. Het klinkt raar, maar het is wetenschappelijk bewezen dat dit werkt voor mensen met een disbalans in de hormonen.

Gewicht afname

Mensen met disbalans kunnen moeilijk afvallen. Ze houden vocht in het lichaam vast en kunnen niet snel gewicht kwijtraken. Mensen kunnen ook last hebben van eetbuien. Daarom nemen de deze mensen in omvang toe. Vanwege de hormonen is afvallen erg lastig.

Download NU Het Hormoon Geheim!

Stemmingswisselingen

Mensen met een hormonale disbalans kunnen ook last hebben van stemmingswisselingen. Het ene moment zijn ze blij en het andere moment zien zij het leven niet meer zitten. Probeer deze mensen op te vrolijken. Daar hebben zij meer aan dan aan dat nare verdriet.

Wil je meer weten over hormonen en hoe jij deze kan gebruiken om gezonder te worden? Lees dan hier verder.