20 juni 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Wat maakt een spiraal plaatsen Amsterdam zo interessant?

Heel wat vrouwen uit Amsterdam willen graag een bepaalde vorm van anticonceptie gebruiken. Door de jaren heen zijn er op de markt heel wat verschillende mogelijkheden verschenen om een zwangerschap te voorkomen. Dit geldt niet alleen voor de anticonceptiepil zoals we deze allemaal kennen, maar ook voor het zogenaamde spiraaltje. Een spiraal plaatsen Amsterdam is in het bijzonder de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit hoeft ook zeker niet te verbazen, integendeel. Een spiraal plaatsen kan namelijk niet alleen zeer eenvoudig gebeuren, daarnaast biedt het ook een uitstekende bescherming tegen een zwangerschap. Wilt u hier ook graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder en ontdek waarom een spiraal plaatsen Amsterdam ook voor u altijd het overwegen waard kan zijn. 

  1. 1.) Een spiraal is ongelofelijk betrouwbaar

Ongetwijfeld de belangrijkste reden waarom een spiraal plaatsen Amsterdam door de jaren heen zo populair is geworden heeft te maken met de betrouwbaarheid waarop u kunt rekenen. De anticonceptiepil is in de basis natuurlijk eveneens uitermate betrouwbaar te noemen, ware het niet dat verschillende situaties de werking van de pil aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Voelt u zich bijvoorbeeld misselijk waardoor u moet braken na de pil te hebben ingenomen? In dat geval is het mogelijk dat de bescherming tegen zwangerschap sterk wordt verminderd. Wanneer u een spiraaltje heeft laten plaatsen is dit uiteraard geen probleem meer. 

  1. Let op het verschil tussen de verschillende spiraaltjes!

De ene spiraal is de andere niet. Bij een spiraal plaatsen Amsterdam zult u dan ook in de praktijk altijd een keuze moeten maken tussen twee opties. Het gaat hierbij enerzijds om de hormoonspiraal en anderzijds om de koperspiraal. Beide soorten spiraaltjes staan er om bekend een prima bescherming te realiseren, maar toch is er sprake van een verschil. Bij een koperspiraal is de kans op een zwangerschap namelijk nog 0,8 procent terwijl dit risico bij een hormoonspiraal nog slechts 0,2 procent is. Dit zorgt er in de praktijk voor dat het voor de meeste vrouwen een logische keuze is om te kiezen voor de hormoonspiraal. 

  1. 2.) U kunt uw anticonceptie nooit meer vergeten

Een spiraal plaatsen Amsterdam zorgt er in de praktijk eveneens voor dat u niet meer kunt vergeten om uw anticonceptie in te nemen. Wanneer u de keuze heeft gemaakt om gebruik te maken van de pil zult u er rekening mee moeten houden dat deze altijd op hetzelfde moment moet worden ingenomen om een optimale bescherming te kunnen realiseren. Vergeet u één keer uw pil (tijdig) in te nemen? Dan kan dat er dus voor zorgen dat u alsnog geconfronteerd zult worden met een ongewenste zwangerschap. 

  1. 3.) Na het spiraaltje te hebben verwijderd kunt u direct zwanger worden

Een spiraal plaatsen Amsterdam biedt u aldus in de praktijk steeds een optimale bescherming tegen een zwangerschap, maar wat wanneer u op een zeker ogenblik toch zwanger wenst te worden? In dat geval kunt u ervoor kiezen om de spiraal te laten verwijderen. Dit kan zeer eenvoudig gebeuren en gaat doorgaans gepaard met weinig ongemakken. Zowel in het geval van een koper- als een hormoonspiraal is het in principe mogelijk om meteen terug zwanger te worden nadat het spiraaltje is verwijderd. 

Op Mcwetering.nl maakt u gemakkelijk een afspraak voor het plaatsen van een spiraal.