30 mei 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Wanneer is een schouder brace gebruiken interessant? 

Onze schouder kan in de praktijk vervelende pijnklachten veroorzaken. Tal van verschillende aandoeningen kunnen er dan ook voor zorgen dat je de nodige last gaat ervaren. Wanneer een schouder pijn doet is dat extra vervelend omdat de pijn zal ontstaan bij zowat alle bewegingen die worden uitgevoerd. Gelukkig hoef je niet bij de pakken te blijven zitten, integendeel. Door ervoor te kiezen om een schouder brace te kopen en door een bepaalde behandeling te ondergaan is het doorgaans goed mogelijk om de klachten het hoofd te bieden. Klinkt dit voor jou ook interessant? Dan moet je zeker nog even de rest van de informatie op deze pagina doornemen. 

Bij welke klachten kan een schouder brace helpen?

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat ontzettend veel mensen op een zeker moment in hun leven behoeften hebben aan een schouder brace. Dat is het geval wanneer er sprake is van een groot aantal verschillende aandoeningen. Denk hierbij onder meer aan de onderstaande:

  • Een breuk van de bovenarm;
  • Een zogenaamde slijmbeursontsteking;
  • Schouderinstabiliteit; 
  • Een sleutelbeenbreuk;
  • Een peesontsteking in de schouder;

In veel gevallen is het zo dat mensen al een bepaalde behandeling hebben ondergaan naar aanleiding van de problemen die ze ervaren met hun schouder. Heeft er bijvoorbeeld al een schouderoperatie plaatsgevonden? Dan kan het dragen van een schouderbrace ook in dat geval een niet onbelangrijke meerwaarde betekenen. Ook dan is het dus zeker het overwegen waard.

Een vaak gebruikt hulpmiddel 

Voor een schouder brace geldt dat ze een vaak gebruikt hulpmiddel is welke kan helpen om de schouder te laten rusten. Voor heel wat mensen die geconfronteerd worden met problemen aan de schouder geldt dat ze het advies krijgen van bijvoorbeeld een fysiotherapeut om te rusten. Wanneer dat het geval is kan het dragen van een brace absoluut een interessante keuze zijn. Voor een schouderbrace geldt dat er in de praktijk ook wel naar wordt verwezen als zijnde een schouderorthese. Het betreft hier een vaak gebruikt hulpmiddel bij niet alleen breuken en kneuzingen, maar ook bij peesontstekingen evenals bij peesirritaties. Wanneer ook jij geconfronteerd wordt met één van deze problemen kan het dan ook zonder meer een aanrader zijn om op z’n minst te overwegen om over te gaan tot het aanschaffen van een dergelijke brace. 

Zowel geschikt ter behandeling als ter preventie

In principe is het zo dat er gebruik kan worden gemaakt van een schouder brace in twee verschillende situaties. We maken hierbij meer bepaald een onderscheid tussen de onderstaande situaties:

  1. Ter preventie van problemen die de kop op kunnen steken;
  2. Ter behandeling van bepaalde problemen die al bestaan;

In eerste instantie geldt voor een schouder brace bijvoorbeeld dat ze er bekend om staat een preventieve meerwaarde te kunnen betekenen bij een contactsport zoals bijvoorbeeld voetbal. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk natuurlijk ook mogelijk dat er al sprake is van bepaalde problemen aan de schouder. Wanneer dat het geval is kan het een interessante keuze zijn om gebruik te maken van onder meer een schouder brace zodat het probleem dat bestaat verholpen kan worden. Benieuwd naar meer mogelijkheden? Bekijk dan ook eens inlegzolen