30 mei 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

vegan omega 3

Wat is vegan omega 3?

Vegan voedingssupplementen

Wat is vegan omega 3?

De wereld van voedingssupplementen is volop in beweging. Ook hier komt de term duurzaamheid steeds meer centraal te staan. Logisch, want veel mensen willen voor hun voeding niet langer afhankelijk zijn van dierlijke producten. Het zou dan raar zijn als de voedingssupplementen hier nog wel afhankelijk van zouden zijn. Daarom komen er steeds meer vegan voedingssupplementen op de markt, waaronder de vegan omega 3. Wat dat is, lees je hieronder.

Visolie of algenolie?

Tot voor kort waren we voor de belangrijke omega-3 vetzuren EPA en DHA helemaal afhankelijk van visolie. Maar dat is niet meer te verantwoorden uit ecologische en ethisch oogpunt. Het overgrote deel van de vispopulaties in ’s werelds oceanen wordt zwaar overbevist, waardoor er steeds meer visolieschaamte de wereld in kwam, zeker voor de productie van voedingssupplementen. Visolie gebruiken van kunstmatig gekweekte vette vis, zoals zalm, is ook geen optie. Vooral in de commerciële viskweek wordt veel antibiotica gebruikt om de uitbraak van ziekten te voorkomen. Om meerdere redenen is visolie uit commercieel gekweekte vis daarom niet aan te raden als voedingssupplement.

Vegan omega 3 van algenolie

De kweek van de plantaardige alg Schizochytrium die zelf EPA en DHA aanmaakt, is dan ook een zeer grote stap in de goede richting, waardoor we niet meer afhankelijk zijn van visolie. De kweek van deze alg vindt onder gecontroleerde omstandigheden plaats en levert een schone, zuivere en plantaardige olie. En het mooie is dat deze olie rijk is aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA. We kunnen wel concluderen dat deze algenolie veel beter is dan visolie! En dat is goed nieuws. Het is dus echte vegan omega 3. Wilt u ook deze vegan omega 3 kopen? U vindt het uiteraard bij de speciaalzaak in voedingssupplementen. Meer informatieve blogs over gezondheid vindt u hier.