18 juli 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

natuurlijke gezichtsverzorging 4

Wat is eczeem en waarom eczeem zalf?

Wil jij eczeem zalf gaan gebruiken omdat je last hebt van eczeem? Dan is dat een goed idee. Maar wat is eczeem nu eigenlijk? En waarom zal je eczeem zalf gebruiken? Eczeem is eigenlijk een huidaandoening wat door allerlei factoren kan ontstaan. Droge, jeukende, rode huiduitslag en soms een zwelling. Ook kan de huid naast rood, jeukend en opgezwollen verdikken en hard worden als je gaat krabben. Eczeem is een chronische ziekte, maar toont niet altijd klachten. Soms heb je een poos geen last, andere momenten heb je vaak achter elkaar of langdurig last van eczeem.

Wat doe je tegen eczeem?

Je kan eczeem zalf gebruiken als je last hebt van eczeem. Deze zalf kan de huid vettig houden en het minder droog en schraal maken. Aangezien je huid kan reageren op bepaalde middelen, waaronder alcohol of parfum, waardoor je extra eczeem kan verergeren, is het goed om een zalf te gebruiken geschikt voor eczeem. Door te gaan krabben, hoe verleidelijk het ook is, vererger je de symptomen van eczeem. Ook is het belangrijk om je huid verder zo min mogelijk uit te drogen. Wees dus voorzichtig met douchen en zeep gebruik. Je wilt niet al de goede vetten van en uit je huid wassen. En zelfs water kan voor eczeem zorgen.

De oorzaak van eczeem

De oorzaak van eczeem is heel verschillend. Net als de plek waar eczeem voorkomt. Eczeem kan door van alles getriggerd worden. Denk hierbij aan bepaalde voedingsmiddelen of verzorgingsproducten. Maar ook het weer en erfelijke aanleg spelen een rol. Het kan ook zo zijn dat je eczeem krijgt door een bepaalde allergie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nikkel of latex allergie. Ook kan eczeem in principe op het hele lichaam voorkomen. Veel voorkomende plekken zijn het gezicht, de armen en ellebogen, de handen, en je benen en voeten.