20 juni 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Van een verslaving herstellen

Er zijn vele soorten verslavingen, u kunt bijvoorbeeld willen stoppen met drinken (alcoholisme), stoppen met blowen (drugsverslaving) of stoppen met gokken (gokverslaving). Stoppen met een verslaving doet u niet zomaar en herstellen is moeilijk. Met deze drie tips maakt u een begin aan de lange weg. Wilt u meer weten over gezond herstellen van verslavingen? Ga dan naar: www.connection-sggz.nl.

Vind nieuwe hobby’s en activiteiten.

Het leven van een verslaafde draait om drinken of drugs gebruiken. Zelfs als u het niet echt gebruikt, werd u waarschijnlijk verteerd door gedachten over het verkrijgen van uw favoriete verslaving en wanneer en hoe u vervolgens high zou worden. Zonder verslaving als steunpunt van uw bestaan, heeft u een prachtige nieuwe vrijheid, maar u heeft ook veel meer tijd en energie die u nodig hebt om in gezonde activiteiten te kanaliseren als u uw herstel van verslaving wilt bevorderen. Overweeg om vrijwilligerswerk te doen bij een non-profit organisatie of school, een les te volgen of een nieuwe hobby op te pakken. Herstel is een geweldige kans om uw leven open te stellen voor nieuwe genoegens en mogelijkheden.

Vind nieuwe, nuchtere vrienden.

U kunt niet wegblijven van middelenmisbruik als u tijd blijft doorbrengen met de vrienden met wie u eerder hebt gedronken of drugs heeft gebruikt. Zelfs vrienden die beweren uw beslissing om het drugsmisbruik op te geven, steunen, zullen uw succes doen ontsporen als zij zelf doorgaan met drinken of drugs gebruiken. Bovendien kan het alleen zijn in de buurt van dit soort vrienden een trigger zijn voor terugval. Verslaving ondersteunende groepen zijn een goede plek om mensen te ontmoeten die dezelfde gezonde levensstijl nastreven als jij, en tijd doorbrengen met dat soort vrienden kan erg comfortabel en gastvrij zijn, omdat ze het herstelproces van binnenuit begrijpen.

Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging.

Een belangrijk onderdeel van herstel is het zorgen voor uw lichamelijke gezondheid, en lichaamsbeweging is een essentieel onderdeel om gezond te worden. Oefening verbetert de stemming en energie, evenals de ademhalings-, cardiovasculaire, skeletale en spier gezondheid. Oefening kan zelfs uw huid verbeteren, stress verminderen en u helpen beter te slapen. Het beste van alles is dat bij intensieve training dopamine vrijkomt, de neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het beloningscentrum van uw hersenen. Drugs en alcohol stimuleren de afgifte van dopamine – het maakt deel uit van wat ze verslavend maakt. Door nieuwe, gezonde activiteiten te vinden die dopamine produceren, biedt u uzelf een geweldige manier om te reageren op gevoelens en situaties, en helpt u uw lichaam de schade te herstellen die misbruik van middelen heeft toegebracht aan de structurele en chemische processen van uw hersenen.