20 juni 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

wasbare-luiers

Op vakantie met kleine kinderen

Vakanties met kleine kinderen kunnen erg leuk, maar ook moeilijk zijn. Zo moet je aan extra veel dingen denken, gaat niet altijd alles volgens plan en is lang reizen niet optimaal. Heb je nog een baby of dreumes, neem dan zwemluiers mee. Zijn je kinderen net wat ouder, neem dan genoeg vermaak mee, zodat ze zich niet gaan vervelen in de auto. Verveelde kinderen kunnen gaan klieren, wat ook vervelend kan zijn voor de andere reizigers. Ook is het handig om van te voren een beetje te plannen wat je wilt gaan doen, zodat je daar je bagage op kan afstemmen. Ook kan je wat betreft kleine kinderen maar beter te veel dan te weinig spullen meenemen, want je weet nooit wat er kan gebeuren.

Wat neem je mee?

Bij hele kleine kinderen heb je niet zo zeer spullen nodig om ze te vermaken. Het is dan vooral belangrijk dat je goed voorbereid bent qua kleding en bescherming. Dingen als zwemluiers, wasbare luiers, petjes en zonnebrand zijn handige spullen voor als je naar de zon gaat. Als je kinderen al wat vermaak nodig hebben, vergeet dan spelletjes of puzzel- en kleurboekjes niet. Ook is het handig om voor de zekerheid een EHBO-kitje mee te nemen. Dan kan je bij kleine ongevallen snel te hulp schieten. Verder is het ook belangrijk dat je wat research doet naar het land waar je heen gaat. Heb je reisdocumenten nodig, moet je daar tol betalen, hebben ze een andere munt-eenheid? Met kleine kinderen in de auto kan je dit maar beter thuis uitgezocht hebben, dan bij de douane.

Wat ga je doen?

Kleine kinderen kunnen niet zomaar mee met alle activiteiten. Veel kinderen hebben overdag of alleen ‘s middags nog extra slaap nodig. Hier moet je rekening mee houden bij het plannen van de activiteiten. Ook kunnen kleine kinderen zelf geen lange wandelingen maken, maar misschien kunnen ze wel mee in de buggy. Als je zelf geen zin hebt om heel veel activiteiten voor de kids te plannen, is het misschien een goed idee om naar een park te gaan waar ze een animatieteam hebben. Of ga op zoek naar een plek waar ze ook een crèche hebben, zodat jij en je partner een dagje helemaal kunnen ontspannen met z’n tweeën. Er is een heleboel mogelijk met kleine kinderen, als je er maar rekening mee houdt.