18 juli 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

murad

Murad: de verschillende typen huidverzorging

Sommige mensen zijn bekend met de methodes van Dr. Murad, maar lang niet iedereen heeft zo’n diepe kennis van huidverzorging en de verschillende typen producten die er te krijgen zijn, allen met verschillende functies om samen jouw huid gezond, jong en glad te houden. Het gaat zowel om beauty als om gezondheid en hygiëne als je bezig met de verzorging van je huid. Vroeger werd het vooral door vrouwen gedaan, tegenwoordig wordt het, naar mijn mening terecht, steeds meer gezien als een essentieel onderdeel van de dagelijkse verzorging voor zowel mannen als vrouwen. En dat is maar goed ook. Nog niet zo bekend met huidverzorging? In de volgende alinea’s geef ik jou een overview van de verschillende essentiële producten.

murad

Cleanser: de eerste stap naar een schone huid

Murad: De meeste dermatologen zijn het er wel over eens: de huid van je gezicht moet je eigenlijk minstens 2 keer per dag wassen om bacteriën, vuil en andere zaken die er niet terecht horen te verwijderen. De meeste mensen gebruiken hiervoor ‘s ochtends en ‘s avonds hetzelfde product. Maar het is belangrijk te experimenteren met verschillende producten om het gewenste effect te krijgen. Laat je informeren over de juiste producten die passen bij jouw type huid en wensen.

Exfoliator: het verwijderen van dode cellen

Het verwijderen van dode cellen is heel belangrijk voor de verzorging van je huid. Maar tegelijkertijd kan het een intimiderende stap zijn omdat mensen niet zo goed weten wat een exfoliator precies doet en wat je ermee kan. Heel simpel gezegd: Een exfoliant verwijdert dode huidcellen. Er zijn twee types: types die door middel van textuur op mechanische wijze de huid reinigen, en er zijn types die dat op chemische wijze doen. Welk product werkt voor jou, is aftasten en kijken. Het is altijd goed om je hiervoor door een expert te laten informeren.