18 juli 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Moet jij een kinderuitvaart regelen?

Een kinderuitvaart hoopt niemand ooit mee te hoeven maken. Helaas gebeurt het toch af en toe dat een kind komt te overlijden. Door ernstige ziekte of door een ongeval. Als ouders kun je dan wel wat steun gebruiken bij het regelen van de kinderuitvaart. De kans is groot dat je er helemaal geen rekening mee had gehouden dat je dit ooit zou moeten regelen. Daardoor weet je vaak ook niet goed waar je moet beginnen, wat er allemaal moet gebeuren en hoe je dit aan wilt pakken. Bovendien is het verdriet zo groot dat je er vaak door overmand wordt. Gelukkig kan Uitvaartverzorging de Verbinding jou bijstaan!

Ervaring met kinderuitvaart

Uitvaarten regelen is voor veel mensen lastig omdat ze hier geen ervaring mee hebben. Laat staan met het regelen van een kinderuitvaart. Voor uitvaartverzorgers ligt dit anders. Hoewel ook zij niet heel vaak te maken krijgen met een uitvaart van een kind, zijn uitvaarten voor hen wel dagelijkse kost. Daardoor weten zij precies wat er allemaal geregeld moet worden. Dat ligt voor kinderen immers niet zo heel veel anders dan voor ouderen. Je krijgt in alle gevallen te maken met kwesties rond:

  • opbaring
  • wel of geen bezoek
  • uitzoeken van een uitvaartlocatie
  • moment van condoleance
  • versturen van rouwkaarten
  • consumpties na het afscheid

Wat dat betreft is een kinderuitvaart regelen dus in grote lijnen hetzelfde als het verzorgen van een afscheid van een oudere. Het grote verschil zit in zaken als het uitzoeken van een kist, deze zijn immers veel minder beschikbaar. Soms heb je als gezin bovendien extra wensen voor het afscheid van je kind. Je wilt bijvoorbeeld met elkaar de kist beschilderen of je wilt een mooi herinneringenboek overhouden aan het afscheid. Ook wat betreft consumpties zul je misschien iets heel anders willen dan gebruikelijk, om er zo voor te zorgen dat ook dat deel van de kinderuitvaart past bij jouw kind dat overleden is.

Begeleiding

Hoewel er dus wel een paar kleine verschillen zijn in praktische zaken, is het grootste verschil tussen een reguliere uitvaart en een kinderuitvaart het begeleiden van de familie. Vooral bij een ongeval is het overlijden natuurlijk onverwacht, maar ook na ziekte blijft het lastig om je op dit verlies voor te bereiden. Te midden van al deze emoties is het lastig om nog beslissingen te nemen. Je probeert met je verdriet om te gaan, te rouwen – terwijl je tegelijkertijd grote beslissingen voor het afscheid van je kind moet nemen. Goede begeleiding is bij een kinderuitvaart nog belangrijker dan bij andere uitvaarten. Daarom zorgt Uitvaartverzorging de Verbinding er altijd voor dat er twee uitvaartverzorgers bij je komen. Zij zorgen voor emotionele begeleiding van het proces en helpen jou bij het regelen van alle praktische zaken. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt. Bij dit alles overvragen zij jullie niet, ook niet financieel. Bij alle uitvaarten die zij verzorgen, proberen zij namelijk zo kosteneffectief mogelijk te werken en zij hoeven geen grote winsten te behalen. Kom je in de ongelukkige omstandigheid dat je een kinderuitvaart moet regelen, dan is Uitvaartverzorging de Verbinding een uitstekende keus.