20 juni 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Hulp bij de aanschaf van een gehoorapparaat

De symptomen:
Gehoorverlies gaat meestal heel geleidelijk; in de meeste gevallen moet je het zelfs van je omgeving horen dat je gehoor vermindert. Het wordt tijd om maatregelen te nemen, maar waar begin je mee?

Online gehoortest:
De meest comfortabele manier om je gehoor te testen is het zelf te doen, gewoon thuis, via je eigen computer. Online zijn verschillende gehoortesten te vinden, die makkelijk uit te voeren zijn. Na het eventueel aanpassen van enkele instellingen op je computer, kun je op ieder moment beginnen met je gehoortest. Na het afronden van de test, verzend je de gegevens en binnen korte tijd ontvang je de resultaten thuis. Afhankelijk van hoe die resultaten zijn, zet je wel of geen vervolgstappen.

Naar de huisarts:
Een vervolgstap kan vaak een bezoekje aan de huisarts zijn. Deze kan simpel vaststellen of je last hebt van(te) veel oorsmeer en daardoor minder hoort of wellicht van een oorontsteking die voor een verminderd gehoord zorgt. Beide oorzaken kan de huisarts oplossen. Je hebt dus slechts een tijdelijk gehoorprobleem. Als de huisarts vermoedt dat je last hebt van blijvende gehoorvermindering, kun je doorverwezen worden naar een audicien.

Naar de audicien:
Controleer van te voren of de audicien van jouw keuze gecertificeerd is en gebruik maakt van gediplomeerde medewerkers. Dit om eventuele problemen met je zorgverzekering te voorkomen. De audicien zal ook weer een ( of meerdere) gehoortest(en) doen. Als vastgesteld wordt dat je baat zal hebben bij een gehoorapparaat, kom je voor verschillende keuzes te staan: ten eerste hangt de keus van jouw gehoorapparaat af van jouw specifieke gehoorprobleem, maar ook van jouw zorgverzekeraar en ten slotte van jouw wensen. Een gehoorverlies vanaf 35 dB aan een of allebei de oren, zal in ieder geval gedeeltelijk vergoed worden door iedere zorgverzekeraar. Een gehoorapparaat dat is voorzien van de nieuwste snufjes zal in veel gevallen niet worden vergoed, maar een standaard gehoorapparaat ( overigens een prima keus!) kan wellicht volledig worden vergoed. Je zult geadviseerd worden over de mogelijkheden en de audicien zal ook altijd het apparaat van je keuze op proef mee naar huis geven. Ook online kun je goed zien wat de aanschaf van een gehoorapparaat financieel voor jou betekent.
Bron: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/