18 juli 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Veiligheid

Een goede Veiligheid is heel belangrijk

Als je ouder wordt dan is de veiligheid steeds een belangrijker onderwerp in je leven. Denk aan bijvoorbeeld loszittende stenen rondom je huis waarover je kunt vallen. Als je zo’n probleem hebt ontdekt dan is het belangrijk om actie te ondernemen zoals het kopen van een rollator of stok zodat je beter je evenwicht kunt houden ook op straten waar de tegels niet allemaal even recht liggen. Heb je last van vergeetachtigheid en vergeet je vaak je medicijnen te nemen dan is een dementieklok iets voor jou. Je wordt er dan continu aan herinnerd wat je taken voor de dag zijn.

Veiligheid

Je familie meer gerust stellen

Door de Veiligheid in je huis te verbeteren stel je ook beter je familie gerust. Misschien zijn ze wel bang dat je gaat vallen of dat je vergeet je medicijnen te nemen. Door allemaal hulpmiddelen te nemen die de veiligheid van jou zal verbeteren stel je niet alleen jezelf meer gerust maar ook je familie en de mensen die je lief zijn. Er is namelijk veel angst voor ouderen die vallen doordat het te donker is s’nachts en die dan zelf niemand kunnen bereiken om hun te helpen. Door bijvoorbeeld een bewegingssensor en een alarmknop te nemen wordt de kans dat je valt minder en als je valt dan kun je snel iemand bereiken.

Mijn ervaring met veiligheidsmiddelen

Ik heb sinds kort een paar veiligheidsmiddelen geplaatst plaatsen bij mijn ouders omdat ze steeds minder mobiel worden. Ik ben namelijk bang dat ze vallen als ze in de avond naar de toilet moeten gaan. Ze zetten namelijk geen licht aan omdat ze elkaar niet wakker willen maken. Dit vind ik wel gevaarlijk en daarom besloot ik om bewegingssensor lichten te plaatsen in hun slaapkamer. Zo kunnen ze zonder de ander wakker te maken naar de toilet gaan maar dan wel op een veiligere manier. Ook hoeven ze geen licht knop te zoeken want de lichten gaan gewoon automatisch aan. Ik raad dit dus zeker aan voor mensen die ook in de nacht naar de toilet moeten.