18 juli 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

achillespeesontsteking

Een achillespeesontsteking: wat is dat?

Als je een achillespeesontsteking hebt, heb je te maken met pijnklachten in de pees aan de achterkant van je been. De pees die ontstoken is, is de pees die boven je hiel zit. Heb je een ontsteking in de achillespees, dan zullen de meeste pijnklachten dan ook van deze plaats op je been vandaan komen. De achillespees wordt onder andere gebruikt bij het afzetten van de voet bij het lopen, rennen en springen, dus een ontsteking aan deze pees kan erg vervelend zijn en veel klachten veroorzaken.

KIDS_Small-300x272Twee soorten ontstekingen

Er zijn twee soorten ontstekingen aan de achillespees. Het verschil tussen beide ontstekingen, is de plaats waar de ontsteking zit. Zo kun je te maken hebben met de aandoening achilles tendinopathie als je een achillespeesonsteking hebt, maar kun je ook te maken hebben met de aandoening insertie tendinitis. Heb je te maken met achilles tendinopathie, dan heb je te maken met kleine scheurtjes in het middendeel van de achillespees. Deze scheurtjes veroorzaken een zwelling en verdikking en voelen pijnlijk aan. Heb je te maken met insertie tendinitis, dan is er sprake van overbelasting van het onderste deel van de achillespees bij de aanhechting van het hielbot. Hierdoor heb je last van pijnklachten bij het sporten, maar ook bij het springen.

Het behandelen van de aandoening

Omdat je iedere dag beweegt, is een ontsteking aan de achillespees erg vervelend. Zo heb je met deze aandoening iedere dag pijn, waardoor functioneren wel erg moeilijk wordt. Om van jouw ontsteking af te komen, kun je steunzolen van Footlogics aanschaffen. Steunzolen van Footlogics zijn namelijk speciaal ontwikkeld om de voeten te ondersteunen bij deze aandoening, zodat de aandoening zo snel mogelijk verholpen worden en de klachten snel minder worden. Je kunt de steunzolen van Footlogics eenvoudig online bestellen.