20 juni 2024

Hormoon Geheim

De medische geheimen over hormonen

Kliniek Veldhoven verwijdert plaatselijk hardnekkig vet

Één van de specialismen van kliniek Veldhoven is liposuctie. Deze behandeling helpt om je lichaamscontouren weer beter in verhouding te krijgen door plaatselijk vet weg te zuigen. Bij kliniek Veldhoven zal je geholpen worden door een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in liposuctie. Deze plastisch chirurg werkt volgens de laatste technieken. Hij werkt uiterst secuur met een zeer dunne canule waardoor er nauwelijks littekens te zien zullen zijn na de behandeling.

Wie kan gebruik maken?

Liposuctie is een plastisch chirurgische ingreep om hardnekkig vet te verwijderen wanneer dit niet lukt door middel van gezond eten en sporten. Liposuctie wordt veel uitgevoerd op de buik, benen, taille en de onderkin. Dit zijn plekken waar het vet vaak ophoopt. Liposuctie helpt je weer een mooie lijn te krijgen in je lichaam. Deze techniek is dus niet bedoeld om simpelweg af te vallen. Het is belangrijk goed te blijven sporten en gezond te eten voor en na de behandeling, anders zal het resultaat tegen kunnen vallen doordat het vet weer terugkomt. Wanneer je een BMI onder de 30 hebt komt je bij kliniek Veldhuis niet in aanmerking voor deze behandeling.

Hoe werkt het?

De plastisch chirurg zal onderhuids vetweefsel verwijderen. Dit doet hij door zeer kleine snedes in de probleemzone te maken. Door middel van een buisje, de zogenoemde canule, zal hij de vetcellen vervolgens opzuigen. De kleine snedes worden vervolgens zeer zorgvuldig gehecht waardoor je vrijwel geen littekens aan deze operatie over zal houden. Om het herstelproces te versnellen zal je de eerste zes weken een drukpak dragen. Na gemiddeld zes tot negen maanden is je lichaam volledig hersteld.